Szafi Free mindenmentes Karobos Muffin / Piskóta lisztkeverék 1kg
Elérhetőség: külső raktárból elérhető, 3-6 munkanap
Web ár 3590 Ft.
Egységár: 3590 Ft/kg
Rövid leírás
Kakaómentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, cukormentes, szójamentes, olajmentes, kukoricamentes, burgonyamentes, rizsmentes, sütőpormentes lisztkeverék alap, hozzáadott zsiradéktól mentes piskótákhoz.
Kakaómentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, cukormentes, szójamentes, olajmentes, kukoricamentes, burgonyamentes, rizsmentes, sütőpormentes lisztkeverék alap, hozzáadott zsiradéktól mentes piskótákhoz.
Lassan felszívódó szénhidrátforrásként délelőtti fogyasztásra ajánljuk a fogynivágyóknak!
A kész piskóta GI értéke: 32 (a lenti recept alapján, eritrittel készítve)
A termékhez nem használnak állati eredetűösszetevőket, ezért szennyeződéstől mentesen garantáltan vegán a Szafi Fitt termékcsalád.
Összetevők: Teljes kiőrlésű hajdinaliszt, tápióka liszt, teljes kiőrlésű köles liszt, karobpor, teljes kiőrlésű cirokliszt, térfogatnövelő szer: nátrium-karbonátok (szódabikarbóna), savanyúságot szabályzó anyag: citromsav, vanilin kristály, só
Átlagos tápérték 100g lisztkeverékben:
Energia: 1385 kJ (327 kcal)
zsír: 1,1g
- amelyből telített zsírsavak: 0,5 g
szénhidrát: 67,7g
- amelyből cukrok (1): 7,3 g
rost: 9,6 g
fehérje: 7 g
só: 0,2 g
Átlagos tápérték 100g natúr piskótában*:
Energia: 698 kJ (179 kcal)*
zsír: 0.6g
- amelyből telített zsírsavak: 0,2 g
szénhidrát: 37,1g
- amelyből cukrok (1): 4 g
rost: 5,2 g
fehérje: 3,8 g
só: 0,1 g
* gyümölcs és krém nélkül, eritrittel készítve a lenti recept alapján
(1): természetesen előforduló cukor a lisztekben
Az adatok tájékoztató jellegűek!
Karobpos piskóta/muffin recept (18 cm-es tortához, vagy 12 db. gyümölcsös muffinhoz):
Hozzávalók:
· 250 g Szafi Free Karobos muffin/piskóta lisztkeverék
· 170 g langyos víz
· 25 g frissen facsart 100%-os citromlé
· 70 g Szafi Fitt por eritrit - vagy ennek megfelelő bármilyen porállagú édesítő/cukor
· Muffin esetén adjunk hozzá kb. 250 g magozott és kinyomkodott meggyet vagy málnát/epret/cseresznyét/bármilyen bogyós gyümölcsöt
Elkészítés:
· Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, fújjunk ki egy tortaformát diéta szerinti olajjal.
· Egy tálba mérjük ki a vizet, majd a citromlevet, ehhez adjuk a por állagú édesítőt/cukrot, és alaposan keverjük el.
· Ezután adjuk hozzá a karobos piskóta lisztkeveréket, és kézi habverővel gyors mozdulatokkal keverjük krémesre, majd öntsük a formába a sűrű krémet.
· Amennyiben gyümölcsös muffint, vagy gyümölcsös piskóta kockát szeretnénk készíteni, úgy itt adjuk hozzá azokat.
· Előmelegített sütőben 180 fokon 25 percig süssük alsó-felső sütési funkción. (muffin esetén a sütési idő kb. 18-20 perc, attól függően, hogy mennyire lédús a gyümölcs)
· Rácson hagyjuk kihűlni, majd - piskóta esetén - vágjuk ketté, és töltsük meg a kedvenc tortakrémünkkel, végül tegyük pár órát hűtőbe.
Megjegyzések:
Sütés után vízzel, vagy olajsprayvel lefújhatjuk a tetejét, hogy puhább legyen a piskóta, vagy muffin teteje.
Aki porcukorral készíti, annak kb. 50 g porcukor is elegendő, mivel az eritrit édesítő ereje gyengébb.
A gyümölcsös muffint, vagy piskótát szobahőmérsékleten dobozban, vagy zacskóban tároljuk, úgy sokáig finom puha marad. Hűtőbe csak akkor kell tenni, ha azt a krém külön megkívánja.
Ha külön nem jelöljük, akkor 100 g-ra vonatkoztatott értékek. | |
---|---|
Szénhidrát | 67.70 g |
Ebből cukrok | 7.30 g |
Az általunk forgalmazott termékek összetevőlistáját és tápanyagértékeit rendszeresen frissítjük, felülvizsgáljuk, és mindent megteszünk azért hogy a termékinformációk pontosak legyenek. Azonban az élelmiszertermékek összetevői, tápanyagértékei, allergén összetevői változhatnak, akár a gyártó előzetes értesítése nélkül is.
Kérjük, minden esetben olvassa el a terméken található címkét és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak. Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, cégünk nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.