A lisztkeverékből gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, maglisztmentes, kukoricamentes, burognyamentes, rizsmentes, cukormentes hozzáadott olajtól mentes piskóta készíthető.
A lisztkeverékből gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, maglisztmentes, kukoricamentes, burognyamentes, rizsmentes, cukormentes hozzáadott olajtól mentes piskóta készíthető.
Lassan felszívódó szénhidrátforrásként délelőtti fogyasztásra ajánljuk a fogyni vágyóknak!
100 gramm kész piskóta GI értéke: 35 (a lenti recept alapján, eritrittel készítve)
A termékhez nem használnak állati eredetű összetevőket, ezért szennyeződéstől mentesen garantáltan vegán a Szafi Free termékcsalád.
Összetevők: Teljes kiőrlésű hajdinaliszt, tápiókaliszt, teljes kiőrlésű köles liszt, teljes kiőrlésű cirokliszt, térfogatnövelő szer: nátrium-karbonátok (szódabikarbóna), útifűmaghéj liszt, savanyúságot szabályzó anyag: citromsav, vanilin kristály, só
Átlagos tápérték 100g lisztkeverékben:
Energia: 1400 kJ (330 kcal)
zsír: 1,1g
- amelyből telített zsírsavak: 0,5 g
szénhidrát: 70,2g
- amelyből cukrok (1): 1,6 g
rost: 5,5 g
fehérje: 7,2 g
só: 0,2 g
Átlagos tápérték 100 g natúr piskótában*:
Energia: 788 kJ (186 kcal)*
zsír: 0,6g
- amelyből telített zsírsavak: 0,3 g
szénhidrát: 39,5g
- amelyből cukrok (1): 1 g
rost: 3,1 g
fehérje: 4,1 g
só: 0,1 g
* a lenti recept szerint (eritrittel készítve)
(1): természetesen előforduló cukor a lisztekben
Az adatok tájékoztató jellegűek!
Piskóta recept (18 cm-es tortához)
Hozzávalók:
· 250 g Szafi Free Világos piskóta lisztkeverék
· 160 g langyos víz
· 35 g 100%-os citromlé
· 70 g por eritrit - vagy ennek megfelelő bármilyen porállagú édesítő/cukor
Elkészítés:
· Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, fújjunk ki egy tortaformát diéta szerinti olajjal.
· Egy tálba mérjük ki a vizet, majd a citromlevet, ezután adjuk hozzá a por állagú édesítőt/cukrot, és alaposan keverjük el.
· Végül adjuk hozzá a piskóta lisztkeveréket, és kézi habverővel gyors mozdulatokkal keverjük krémesre, majd öntsük a formába a sűrű krémet.
· Előmelegített sütőbe 180 fokon 25 percig süssük alsó-felső sütési funkción.
· Rácson hagyjuk kihűlni, majd vágjuk ketté, és töltsük meg a kedvenc tortakrémünkkel, végül tegyük pár órát hűtőbe.
Megjegyzés:
Aki porcukorral készíti, annak kb. 50 g porcukor is elegendő, mivel az eritrit édesítő ereje gyengébb.