sz
A termékhez nem használnak állati eredetű termékeket, ezért szennyeződéstől mentesen garantáltan vegán a Szafi Free termékcsalád.
A Szafi Free lángos lisztkeverék segítségével könnyen készíthetünk házi gluténmentes lángost, ami a gluténmentesség mellett tejmentes, tojásmentes, szójamentes, kukoricamentes, magmentes.
Rosttartalmának köszönhetően lassú felszívódású szénhidrátforrás.
Átlagos tápérték 100g lisztkeverékben
Energia: 1328 kJ (314 kcal)
zsír: 1,2g
- amelyből telített zsírsavak: 0,6 g
szénhidrát: 62,3g
- amelyből cukrok (1): 1,8g
rost: 12,6 g
fehérje:7,3 g
só: 1,8 g
Átlagos tápanyagtartalom 1 adag (70g) lisztkeverékben:
Energia: 930 kJ (220 kcal)
zsír: 0,84g
- amelyből telített zsírsavak: 0,42g
szénhidrát: 43,6g
- amelyből cukrok (1): 1,3g
rost: 8,8 g
fehérje: 5,1 g
só: 1,3 g
(1): természetesen előforduló cukor a lisztkeverékben
Az adatok tájékoztató jellegűek!
Összetevők: Gluténmentes lisztek (hajdinaliszt, kölesliszt, cirokliszt), keményítő (tápióka keményítő), rostok (bambuszrostliszt, úifűmaghéjliszt), térfogatnövelő (szódabikarbóna), só, citromsav
Lángos recept:
Hozzávalók (2 adaghoz):
140 g Szafi Free lángos lisztkeverék
20 g frissen facsart citromlé
100 g langyos víz
kókuszolaj a formázáshoz és sütéshez
Elkészítés:
Forrósítsuk fel a kókuszolajat.
Gyúrjuk össze a hozzávalókat, majd 5 percig pihentessük.
A tészta lágy lesz, de pihentetés után könnyen kezelhető.
Lisztes felületen gyúrjuk át, majd osszuk két részre.
Olajos kézzel és olajos munkafelületen igazítsunk 16 cm.-es körlapokat.
Forró kókuszolajban süssük oldalanként 4-5 percig.
Majd szedjük törlőpapírra, és töröljük le róla az olajat.
Ízlés és diéta szerint tálaljuk (pl. növényi tejföllel és sajthelyettesítővel).
Megjegyzés:
- Olajtól függően a sütési idő változhat, ezért az első sütésnél ajánlatos figyelni, hogy ne égjen meg!
Kiszerelés: 1000g
A többi Szafi Free alap recepttől eltérően ez az egy termék kivétel képez, ugyanis a Szafi Free termékhez tartozó alap recept szerinti étel, mind zsírszegény, mivel 100 g készétel, nem lépi túl a 3 gramm zsírtartalmat!
Köztudott, hogy a lángos ízét az adja, hogy bő olajban sütjük, nincs a világon olyan lángos, ami sütőben sütve teljesen zsírmentesen is ugyanolyan lángos ízű maradna, maximum a funkciója és a feltét adja a lángos feelinget. :)
Ez a lángos sokkal kevesebb zsiradékot szív magába, mint egy hagyományos lángos, de így sem nevezhetjük zsírszegénynek!