Kicsi gesztenye - ezeken a helyeken kóstolhatod meg az Ország Cukormentes Tortáját

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is térképre tettük azokat a cukrászdákat, akik vállalták, hogy elkészítik a 2019-es év Cukormentes Országtortáját. Ebben az évben a szegedi A Capella Cukrászda hozzáadott cukortól mentes alkotása, a Kicsi Gesztenye nyerte a versenyet.

Ezeken a helyeken kóstolhatod meg a 2019-es év cukormentes országtortáját:
 

Ha megkóstoltad, véleményed van, elmondanád hogy neked hogy ízlett, írd meg nekünk emailben, vagy üzenj facebook-oldalunkon
A listát folyamatosan frissítjük.
 

Kicsi Gesztenye 2019

A nyolcadik alkalommal megrendezett Magyarország Cukormentes Tortája versenyre az ország bármely cukrászdája és vendéglátó egysége nevezhetett. A cukrászok a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által jóváhagyott alapanyaglistát használták fel tortáik elkészítéséhez.  

Az idei győztes a „Kicsi Gesztenye” lett, melyet a szegedi A Cappella Cukrászda aranykoszorús cukrászmestere, Gyuris László és csapata készített. A sütemény nem tartalmaz hozzáadott cukrot és gabonalisztet. Ízvilágát a gesztenye alapozza meg, melyet a kellemesen savanykás áfonya és a mogyorós ropogós teszi teljessé. A kreáció tetejét cukormentes tejcsokoládé borítja, amit koronaszerűen vesznek körbe a csokoládé ívek. Így a torta a harmonikus, egyedi ízei mellé elegáns küllemet is kapott. A hozzáadott cukor nélkül készült „Kicsi Gesztenye” a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége számításai alapján szeletenként csupán 14,9 g szénhidrátot és 204 kcal-t tartalmaz, így a cukorbetegek számára jó választás lehet, de mindazoknak ajánljuk, akik ügyelnek arra, milyen összetevőket tartalmaz, amit elfogyasztanak.  A torta laboratóriumi vizsgálatait a Wessling Hungary Kft., független élelmiszervizsgáló laboratórium végezte. 

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány célja a versennyel az, hogy felhívja a cukrászok figyelmét a kiegyensúlyozott étrendbe illeszthető, hozzáadott cukrot nem tartalmazó sütemények iránti növekvő igényre.   

Az Év Cukormentes Tortája programot az Egy  Csepp alapítvány szervezi és koordinálja.
Torta fotó: Erdőháti Áron, styling: Milutinovics Panka, kerámikus: Lantos Judit